Passie voor de Fiets
De schakel naar optimaal fietsplezier

Passie voor de Fiets Fietsenplan

Er zijn veel mogelijkheden om een nieuwe fiets aan te schaffen maar de meest interessante blijft toch die via het fietsenplan van de werkgever. In het verleden een succesvolle formule waar na de invoering van de werkkostenregeling (WKR) -de werkgever kreeg een beperkt budget om dit soort zaken te regelen- een beetje de klad in is gekomen.

Gelukkig zijn er nog werkgevers die de fiets zo belangrijk vinden dat ze een deel van het beschikbare budget reserveren voor het fietsenplan. Er zijn ook werkgevers die het onderwerp fietsenplan even geparkeerd hebben. Ze zien nu dat er jaarlijks wel wat ruimte beschikbaar is binnen de WKR, en willen eigenlijk wel (weer) starten met het aanbieden van een fietsenplan.

Grootste obstakel om weer te starten met het fietsenplan is dan de logistieke organisatie rond het aanbieden van het fietsenplan. Welke spelregels gaan we toepassen, hoe gaat de facturenstroom lopen, betaalt de medewerker of de werkgever de fietsfactuur, hoe gaan we het fietsbedrag verrekenen en via welke bronnen, gaan we ook accessoires in het pakket opnemen, wat is er mogelijk op het gebied van fietsverzekeringen, wie gaat het budget WKR bewaken?

Passie voor de Fiets is al 20 jaar actief op het gebied van het fietsenplan en heeft voor werkgevers die met bovenstaande vragen worstelen een fietsenplan ontwikkeld waarbij de werkgever zoveel mogelijk werk uit handen genomen wordt en de medewerker, indien gewenst, begeleid wordt bij de te maken keuzes.

Aangezien deelname aan dit fietsenplan zonder problemen dient te verlopen wordt daarbij alleen samengewerkt met rijwielhandelaren die hun sporen reeds verdiend hebben op het gebied van deskundigheid, kwaliteit en service.