Passie voor de Fiets
De schakel naar optimaal fietsplezier

Welkom op onze website!

Fietsstimulering via Passie voor de Fiets

Door velen wordt de fiets al gezien als een prachtig vervoermiddel, enerzijds om er recreatief op uit te trekken, anderzijds als ideale optie voor het woon/werkverkeer. Er is echter nog een relatief grote populatie die op fietsbare afstand van de werkgever woont maar toch moeilijk afscheid kan nemen van de auto.  

Overheid wil fietsgebruik stimuleren
De overheid wil deze kabinetsperiode nog 100 miljoen investeren met als doel zo´n 200.000 automobilisten over te halen de fiets te pakken in plaats van de auto op weg naar het werk. De gelden worden dan met name ingezet voor de fietsinfrastructuur. Helaas worden de regelingen om een fiets aan te schaffen niet verruimd waardoor dit voor veel werkgevers in relatie tot de Werkkostenregeling (WKR) een uitdaging blijft.

Aanschaf van de fiets zo aantrekkelijk mogelijk maken
Passie voor de Fiets wil daarom samen met werkgevers, die ook in willen zetten op het stimuleren van het fietsgebruik, kijken naar de mogelijkheden om een fiets onder zo gunstig mogelijke omstandigheden via de werkgever aan de medewerker aan te kunnen bieden. Voor een aantal (grotere) werkgevers zijn er nog mogelijkheden via het Fietsenplan en de beschikbare ruimte binnen de WKR, voor andere werkgevers dient er gezocht te worden naar andere mogelijkheden om de fietsaanschaf aantrekkelijk te maken. Het tijdperk van de e-bike en de speed pedelec zorgen ervoor dat de fietsprijzen aardig op kunnen lopen maar zijn tevens voor velen wel een optie om de overstap naar de fiets te maken. Een gunstige regeling om de fiets aan te schaffen is dan wel een eerste vereiste om deze medewerkers over te halen de fiets te gaan gebruiken voor het woon-werkverkeer. Naast de aanschaf van de fiets is het leasen van een fiets in bepaalde gevallen ook een serieuze optie om te overwegen.

Passie voor de Fiets ontzorgt werkgevers
Veel werkgevers zijn wel geïnteresseerd in de mogelijkheden om het fietsgebruik te stimuleren via een fietsenplan maar zien erg op tegen de werkzaamheden die daarbij om de hoek komen kijken. Passie voor de Fiets kan een fietsenplan aanbieden waarbij zowel werkgever als werknemer volledig begeleid worden bij de aanschaf van een fiets via het fietsenplan waardoor de werkzaamheden tot een minimum beperkt worden.  

Het fietsgebruik stimuleren
Als de medewerker in het bezit is van de fiets is de volgende stap het gebruik van de fiets onder de aandacht te brengen en te belonen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen. Je kunt het fietsen belonen als daarvoor budget beschikbaar is. Je kunt er ook voor kiezen de medewerker via een competitie met teams onderling te laten strijden in een fietsklassement en daarbij leuke prijzen beschikbaar te stellen. Dat is met een redelijk beperkt budget al mogelijk en promoot het fietsen breed onder de medewerkers.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in het stimuleren van het fietsgebruik door de aanschaf (of het leasen) van de fiets zo aantrekkelijk mogelijk te maken of wil je het daadwerkelijk gebruik van de fiets stimuleren? Dan zijn er volop mogelijkheden. Neem contact op met Passie voor de Fiets en we kunnen samen onderzoeken wat de meest aantrekkelijke regeling voor jouw situatie kan zijn.  

Mijn Twitter-tijdlijn

Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten @AvVleuten Wageningen woont duurzaam! Happy to promote the solar energy project in my town Wageningen! I am now 100% using sol… t.co/yEPD2s1NnH Geretweet door Passie voor de Fiets Reageer Retweet Favoriet 17 Oct
Passie voor de Fiets
Passie voor de Fiets @Passie_vd_Fiets De Belgen zijn goed bezig! Van 100 mln. naar 300 mln. voor een echt fietsklimaat t.co/d74oN9abFo Reageer Retweet Favoriet 6 Oct
Ons Brabant Fietst
Ons Brabant Fietst @brabantfietst Zonder oponthoud van A naar B. Dat kan op een #snelfietsroute. In heel @Brabant worden ze aangelegd zodat je lekker… t.co/lwi2LhQchv Geretweet door Passie voor de Fiets Reageer Retweet Favoriet 4 Oct