De schakel naar optimaal fietsplezier

Mogelijkheden

Fietschallenge

Passie voor de Fiets levert in samenwerking met ForenZo een aantal faciliteiten om via het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer de vitaliteit van medewerkers te vergroten. Regelmatig fietsen is de meest eenvoudige manier om vitaal te blijven. 

Medewerkers worden via een Fietschallenge gemotiveerd om vaker gebruik te maken van de fiets voor het woon-werkverkeer. Een aantrekkelijk prijzenpakket dat twee keer per jaar beschikbaar komt bij regelmatig fietsgebruik zal de medewerkers verleiden om vaker te gaan fietsen. Daarnaast kunnen medewerkers een persoonlijke challenge aangaan om een bepaald percentage fietsgebruik te scoren met als doel om ook hun vitaliteit te verbeteren.

ForenZo heeft een app ontwikkeld waarbij alle fietsbewegingen tussen woning en werk geregistreerd worden. Op basis van die app wordt het aantal fietsdagen per deelnemer geregistreerd. De medewerker heeft via een eigen account toegang tot een dashboard waarop de persoonlijke fietsresultaten te volgen zijn. Twee keer per jaar worden er bijzonder aantrekkelijke prijzen verloot onder de fietsende deelnemers, maandelijks wordt er een kleinere prijs beschikbaar gesteld waardoor het fietsen regelmatig onder de aandacht blijft. De mooiste prijs is natuurlijk al het genot van de fietstochten ervaren en je daardoor een stuk prettiger gaan voelen!

Aanvullende faciliteiten

Om het fietsgebruik te stimuleren is er voor medewerkers van de deelnemende bedrijven tevens de mogelijkheid om via de Fietsshop van ForenZo met aanzienlijke korting fietsen aan te schaffen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een fiets te leasen tegen aantrekkelijke tarieven. Via een vast maandbedrag kan men zonder een grote eenmalige investering een fiets aanschaffen inclusief periodiek onderhoud en verzekering. Hierdoor is het gebruik van de duurdere e-bike, die het fietsen van een grotere afstand ook mogelijk maakt, eenvoudiger te realiseren en kan dit het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer over grotere afstanden ook stimuleren. De medewerker gaat de lease-overeenkomst dan aan met een externe partij zodat dit geen problemen oplevert voor de werkgever voor wat betreft de incasso van de maandbedragen of bij een eventuele uitdiensttreding. De werkgevers wordt zowel bij de aanschaf als bij het leasen van de fiets volledig ontzorgt. 

Uitbreiding met Fietsbelonen

Naast het basispakket van de fietschallenge, met daarin naast de challenge standaard ook de Fietsshop en de Fietslease-optie, is er ook nog een aanvulling mogelijk. Als werkgevers daar de voorkeur aan geven is het mogelijk om de fietsende medewerker ook nog een vergoeding per gefietste kilometer te verstrekken. De ForenZo-app registreert alle fietsbewegingen en kan op basis daarvan ook een vergoeding per fietsrit vaststellen die dan periodiek aan de medewerker uitgekeerd kan worden. Een optie die wat meer budget vergt maar zeker een bijdrage kan leveren om mensen voor de fiets te laten kiezen.

Interesse in aanvullende informatie?