Fietsplan: goed voor werkgever én medewerker

Vitale medewerkers en duurzame mobiliteit zijn belangrijke onderwerpen in moderne bedrijven. Een eigentijds fietsplan dat werkgevers aanbieden aan medewerkers draagt bij aan beide doelen. Passie voor de Fiets stimuleert en begeleidt bedrijven en organisaties bij het bedenken en uitvoeren van vernieuwende fietsregelingen. Van stads- of racefiets, tot e-bike of speed pedelec. Zonder kosten voor jou als werkgever of veel administratieve rompslomp! Passie voor de Fiets heeft namelijk een systeem waarbij het gehele proces van de aanschaf van de fiets volledig digitaal en transparant wordt begeleid.

Hoe werkt Passie voor de Fiets?

Wat is onze werkwijze? We onderzoeken samen wat de meest gunstige optie is voor een fietsplan. Is er bijvoorbeeld nog ruimte in de werkkostenregeling? Welk bedrag kun je als werkgever jaarlijks beschikbaar stellen voor een fietsplan? Is de leasefiets een optie? Wil of kun je als werkgever bijdragen aan de fietsregeling? Is dit alles duidelijk dan maken we een fietsplan op maat.

Uitvoering: digitaal proces

Heb je een keuze gemaakt voor een fietsregeling, dan verwerkt Passie voor de Fiets dit in een persoonlijke en veilige digitale omgeving voor je bedrijf. We hebben een systeem waarmee reguliere fietsplannen, leaseconstructies en creatieve nieuwe varianten worden gekoppeld. Een volledig digitaal systeem waarbij medewerker en werkgever van de aanvraag tot de uitlevering worden begeleid – altijd inzichtelijk voor beide partijen! We nemen jou als werkgever veel werk uit handen, je medewerkers hebben keuzevrijheid en onderhandelingsruimte bij de fietsenwinkel. En de fietsendealer ontvangt een eerlijke prijs. Passie voor de Fiets werkt samen met vele professionele rijwielhandelaren. Van zelfstandige fietsenwinkels tot landelijke ketens.

Het resultaat van het hele proces is een overzichtelijk (digitaal) document met alle gegevens die nodig zijn om het fietsplan door de salarisadministratie van je bedrijf te (laten) verwerken.

Hierna kun je je medewerkers uitnodigen en stimuleren deel te nemen aan het fietsplan. Wij ondersteunen hierbij graag met duidelijke en wervende informatie en communicatie richting je team.

De werkzaamheden voor jou als werkgever beperken zich bij het systeem van Passie voor de Fiets tot:

  1. Het al dan niet goedkeuren van de aanvraag van een medewerker in het systeem. Mag deze medewerker deelnemen en de fiets op de manier laten verrekenen zoals in het systeem aangegeven?
  2. Het betalen van de verzamelfactuur van Passie voor de Fiets; deze ontvang je periodiek.
  3. De fiets verrekenen via het salaris van je medewerker.

Varianten fietsplan voor werkgevers

De varianten van de fietsregelingen:

  • Het fietsplan waarbij de fiets via het brutoloon wordt verrekend, dit was de standaard tot 2015.
  • Een fietsregeling via een renteloos voorschot.
  • De leasefiets zonder verrekening bij de medewerker.
  • De leasefiets met een (deels) bruto verrekening.

Voordelen fietsplan

Een passend fietsplan draagt bij aan vitale medewerkers en onderstreept je betrokkenheid als werkgever. Ook wordt het minder druk op je parkeerterrein en lever je een mooie bijdrage aan het milieu en duurzame mobiliteit. Door de opkomst van de e-bike en speed pedelec is de fietsbare woon-werkafstand immers fors vergroot: steeds meer medewerkers pakken de fiets ook voor een afstand van 25 of 30 kilometer enkele reis.

Passie voor de Fiets: méér dan een fietsregeling

Samenwerken met Passie voor de Fiets gaat verder dan het aanbieden van alleen een fietsregeling. We hebben bijvoorbeeld een fietsbeloningssysteem waarbij medewerkers worden beloond voor gefietste kilometers, organiseren fietsmarkten en e-bike probeerweken. Maar we bieden ook wielerkleding in de bedrijfshuisstijl aan. Als dat geen passie voor fietsen is!

Neem contact op

Het fietsplan in 4 stappen

1

Interesse in het fietsplan van Passie voor de Fiets? Neem (vrijblijvend) contact op. Tijdens een gesprek bespreken we je wensen en leggen we de mogelijkheden uit.

2 

Gaan we samenwerken? Dan bouwt Passie voor de Fiets in een beveiligde, digitale omgeving het programma waarin alle benodigde gegevens worden verwerkt op basis van jouw op maat gemaakte fietsplan. Het gehele proces is transparant: alle stappen zijn inzichtelijk voor zowel de werkgever als de werknemer. Je communiceert aan je werknemers de mogelijkheden van het fietsplan. Passie voor de Fiets kan hierbij ondersteunen, met conceptteksten, flyers, een fietsmarkt, probeerweken etc. We bespreken de mogelijkheden.

3

Jij als werkgever keurt in het systeem de aanvraag van de medewerker goed. Die zoekt vervolgens bij een aangesloten fietsendealer een fiets uit en de fietsendealer voert de gegevens ook in het systeem in. Dit controleert de medewerker en na zijn akkoord, kan de fiets worden geleverd.

4

Je ontvangt via Passie voor de fiets de factuur van de gekochte fiets. Deze verreken je vervolgens met je medewerker.

Vitale teamleden genieten op de fiets en als werkgever draag je bij aan een duurzame mobiliteit! 

Ruim 25 jaar ervaring met het stimuleren en begeleiden van fietsplannen

Deze bedrijven werken al samen met Passie voor de Fiets