Fietsplan voor werknemers: aantrekkelijker dan ooit

Een (race)fiets, e-bike of speed pedelec kopen duur? Ga in gesprek met je werkgever over een fietsplan via de zaak in samenwerking met Passie voor de Fiets. Dit heeft belastingtechnische voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld een net iets duurdere aanschaffen. Ook hoef je ineens niet een fors bedrag aan een fiets uit te geven. Je werkgever betaalt immers de fiets en jij betaalt die in termijnen (bruto) terug. Welke fiets je kiest, bepaal jij: je hebt alle vrijheid. Het soort fiets en merk, de prijsklasse, wel of geen fietsverzekering of accessoires. Gewoon bij je lokale fietsenwinkel; wel zo gemakkelijk voor service en onderhoud! Je hoeft geen kilometeradministratie bij te houden en fietst zoveel privékilometers als je wilt.

Rekenvoorbeeld

Een voorbeeld. Je hebt veel overuren. Laat je deze uitbetalen dan houd je na belastingheffing meestal de helft over. Gebruik je de uren voor de aankoop van een fiets, dan betaal je geen belasting. Een rekenvoorbeeld:

  • Overuren: € 1200,- bruto
  • Uitbetalen: € 660,- netto
  • Een fiets kopen via fietsplan Passie voor de Fiets: € 1200,-. Hierover betaal je geen belasting.

Fietsen is gezond en leuk!

Naar je werk fietsen of boodschappen doen, werken aan je conditie of genieten van de natuur. En het is gezond. Fietsen zorgt onder andere voor een betere doorstroming van je bloed en het vermindert stress. Maar het is vooral ook leuk! Ga eens op ontdekkingsreis of zoek een mooie fietsroute via deze sites:

routeplanner.fietsersbond.nl/
www.natuurenmilieu.nl/blog/10-prachtige-fietsroutes-door-nederland/
www.anwb.nl/fietsroutes/nederland
www.anwb.nl/fietsroutes/fietsknooppuntenplanner
www.fietsen123.nl/fietsnieuws/top-10-mooiste-fietsroutes-van-nederland
www.visitbrabant.com/nl/routes/fietsen
www.nederlandfietsland.nl/lf-routes

Samenwerken met Passie voor de Fiets

Ook de fiets (her)ontdekken en tegelijk werken aan je gezondheid? Bespreek met je werkgever de mogelijkheden van het aanbieden van een fietsplan. Via Passie voor de Fiets heb jij alle keuze- en onderhandelingsvrijheid bij erkende fietshandelaren. Deelname voor je werkgever is ook nog eens heel gemakkelijk! Vraag je werkgever contact met ons op te nemen. Of vul je gegevens in zodat we samen kunnen onderzoeken of er mogelijkheden zijn.

Deelnemende rijwielhandelaren

Je favoriete fiets in 4 stappen

Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden van een fietsplan. Of enthousiasmeer hem over een fietsregeling via Passie voor de Fiets. We ondersteunen je hier graag bij.

Gaat je werkgever samenwerken met Passie voor de Fiets? Neem dan je fietswensen (soort fiets en merk, fietsverzekering en/of accessoires) op in het systeem. Je werkgever beoordeelt je aanvraag in het systeem.

Is je werkgever akkoord met je aanvraag, bestel dan bij de door jou aangegeven fietsenwinkel je favoriete fiets.

De rijwielhandelaar levert je fiets. Je werkgever verrekent het aankoopbedrag met je salaris. En fietsen maar!

Meer dan 25 jaar ervaring in het stimuleren en begeleiden van fietsplannen

Deze medewerkers hebben een fiets aangeschaft via Passie voor de Fiets