Fietsregeling voor zelfstandigen

Ook voor zelfstandigen is het mogelijk met fiscaal voordeel deel te nemen aan de fietsregeling van de overheid. De meest voor de hand liggende optie is een leaseregeling via je eigen bedrijf. De kosten van de leasefiets komen ten laste van je onderneming. Dit levert je belastingvoordeel op. De (elektrische) fiets kun je ook privé gebruiken. We bekijken graag de mogelijkheden met je.

Subsidieregeling speed pedelec

De overheid stimuleert het terugdringen van het autogebruik. Zelfstandigen die via een fietsregeling een speed pedelec aanschaffen kunnen een hiervoor een subsidie aanvragen. Met een speed pedelec –  een snelle e-bike – leg je afstanden tot zo’n 30 kilometer snel af. Het is daarmee een goed alternatief voor de auto, zeker als je gebruik maakt van een fietssnelweg! De subsidie is zeer aantrekkelijk: je kunt hiermee een speed pedelec aanschaffen voor de prijs van een reguliere e-bike. Je voordeel kan oplopen tot maar liefst 40% van de aanschafwaarde! Deze snelle fiets koop je bij de professionele fietsendealer van jouw keuze. Kies je voor een lokale vakman dan is onderhoud en service ook nog een snel en gemakkelijk geregeld. Wij delen onze ervaringen met deze zogenoemde speedbike graag met je. Lees ons blog over de speed pedelec.

Fietsregeling voor zelfstandigen: makkelijk 

Als zelfstandige deelnemen aan de fietsregeling van de overheid en zo fiscaal vriendelijk fietsen is gemakkelijk en snel geregeld. Zo werkt het.

Je leasefiets in 4 stappen

1

Maak je interesse voor een zakelijke fiets kenbaar bij Passie voor de Fiets.

2

We bekijken samen de mogelijkheden en de voorkeur voor een leasefiets. Op basis daarvan kiezen we voor een van de opties.

3

Passie voor de Fiets ondersteunt je bij de werkzaamheden die nodig zijn vanuit de fiscus of de leasemaatschappij.

4

Is administratief alles geregeld, dan kun je je nieuwe fiets met fiscaal voordeel uitzoeken. En fietsen maar!

Meer dan 25 jaar ervaring met het stimuleren en begeleiden van fietsregelingen

Deze bedrijven werken al samen met Passie voor de Fiets