Werkgever: beloon je fietsers!

2 jul, 2022 | Nieuws

Vaak worden de fietsers die dagelijks trouw hun fiets uit de schuur pakken om richting de werkgever te gaan daarvoor niet genoeg gewaardeerd. Bij mobiliteit staat de vraag of iedereen die met de auto komt in staat is om die ergens te kunnen parkeren bovenaan de lijst met prioriteiten. Toch zijn het die vaste fietsers die het mogelijk maken dat de rest in staat is die auto te parkeren!

De mogelijkheden voor de werkgever


Er zijn natuurlijk volop mogelijkheden om de vaste fietsers te belonen voor hun fietsgedrag. De basis daarbij zijn goede fietsfaciliteiten. Een goede fietsenstalling, kleedmogelijkheden (eventueel met douche) en indien mogelijk bij technische problemen ondersteuning vanuit de technische afdeling zodat men aan het einde van de werkdag weer in staat is op de fiets huiswaarts te keren.

Belonen voor het gebruik van de fiets


De meest efficiënte optie om te belonen is het koppelen van een beloning voor iedere fietsrit die je naar het werk maakt. Daarvoor zijn er mogelijkheden via een app die je fietsgedrag registreert. Je kunt daarbij dan zelf bepalen of al je fietsbewegingen geregistreerd worden, of alleen binnen bepaalde tijden of dat jij zelf de knop om te registreren beheert. Je kunt daar dan een vergoeding per gefietste kilometer aan koppelen. Door het aantonen van je fietsritten is er ook de mogelijkheid eventueel budget voor deelname aan het fietsplan verdelen over de echte gebruikers van de fiets. Een andere optie is om in teams een competitie op te zetten waarbij per team leuke prijzen te winnen zijn. Bij deze optie stimuleert men elkaar ook. Voor de werkgever ook een heel mooi instrument om inzichtelijk te krijgen hoeveel er nu daadwerkelijk gefietst wordt.

Fietsmarkt


De fietsende medewerkers extra belonen door ze als blijk van waardering een budget toe te kennen dat ze kunnen besteden op een fietsmarkt is ook een zeer gewaardeerde optie. Een markt waarbij allerlei aantrekkelijke fietsartikelen beschikbaar zijn die variëren van telefoonhouders, een fietsslot, fietshelm, fietscomputer, een mooie krat voor op de fiets, fietstassen, wielerkleding van de zaak en extra fietsverlichting. Dit alles te organiseren bij het bedrijf zelf.

Een cadeaubon


Er zijn natuurlijk ook altijd mensen bij die of geen keuze kunnen maken of op dat moment nog niets nodig hebben. Voor deze categorie medewerkers is er dan de Cadeaubon die men later in kan wisselen bij een rijwielhandelaar op het moment dat men wel een gerichte keuze gemaakt heeft, onderdelen nodig heeft of, wat altijd wel van pas komt, een service beurt.

Interesse?


Als je zaken als een fietsplan en dergelijke al redelijk op orde hebt dan kan één van deze beloningen daar een perfecte aanvulling op zijn waarmee je als werkgever je waardering laat blijken aan de trouwe fietsers en deze daarmee ook zult stimuleren te blijven fietsen. Er zijn volop mogelijkheden en combinaties mogelijk. Heb je interesse in een fietsbeloningssysteem, een fietsmarkt of een fietscadeaubon? Neem dan even contact op zodat we kunnen kijken welke optie voor jullie organisatie de meest aantrekkelijke zal zijn.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *