Ook de Gemeente Tilburg zet in op de fiets!

9 nov, 2022 | Nieuws

Bonus tot € 600,-

De gemeente Tilburg biedt inwoners een subsidie van € 300,- als ze hun brom- of snorfiets laten demonteren en daar bovenop nog eens € 300,- voor een nieuwe of gebruikte fiets. In totaal kun je dus een subsidie van € 600,- ontvangen voor het vervangen van je oude brom-of snorfiets door een nieuwe fiets.

Subsidieregeling van 1 jaar

Deze subsidieregeling gaat – zo bericht het Brabants Dagblad – op 1 december 2022 in en duurt vooralsnog een jaar. Met de tegemoetkoming van in totaal€ 600 wil de gemeente Tilburg zoveel mogelijk vervuilende brom- en snorfietsen met een verbrandingsmotor uit het straatbeeld laten verdwijnen. Doel van de subsidieregeling is volgens de regionale krant verder om de verkeersveiligheid te verbeteren. Brom- en snorfietsers blijken relatief vaak betrokken te zijn bij verkeersongelukken.

Wie aanspraak wil maken op de € 300,- demontagesubsidie, moet zijn of haar brommer of snorfiets laten demonteren bij een RDW-erkend bedrijf. Voorwaarde is dat de tweewieler vóór 1 januari 2013 in het kentekenregister is ingeschreven.

Aanmoediging om op de fiets te stappen

Om brommende of scooterende inwoners de overstap naar de fiets te laten maken, heeft de gemeente nog een subsidie van € 300,- beschikbaar. Wie beide subsidies aanvraagt kan dus een bedrag van bijna € 600,- besteden aan een nieuwe fiets. Hiermee is de regeling volgens de gemeente Tilburg ook voor mensen met een kleine portemonnee aantrekkelijk.

Het college heeft € 100.000,- uitgetrokken voor de tijdelijke subsidieregeling, die eerder in onder meer de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Nijmegen met succes werd ingevoerd. Een hele positieve actie die, in combinatie met een fietsplan via de werkgever, een wel hele voordelige fiets op kan leveren voor mensen binnen Tilburg die hun oude bom- of snorfiets willen verruilen voor een luxe e-bike! Meer informatie? Neem contact op met Passie voor de Fiets om de mogelijkheden te bespreken.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *